با خواص هِل آشنا شوید + روش مصرف

سردبیر

محصولات آرایشی و بهداشتی

با خواص هِل آشنا شوید + روش مصرف

  • بهمن ۱ام, ۱۳۹۴
هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰% مصرف هل دنیا از هندوستان صدر می شود این گیاه پایا و علفی است که ریزوم آن ساقه های هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع ۴ متر خارج می شودیک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود که دارای گل های کوچک برنگ سفید یا سبز روشن می باشدمیوه هل بیضی شکل ، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول ۱-۲ سانتیمتر است . دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو های مای به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف ادویه و خوشبو کردن مشروبات و غذاها می رسد.ترکیبات شیمیایی:هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است .خواص داروئی:هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است۱)چون هل بشکل قلب می باشد بنابراین تقویت کنده قلب است۲)بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد۳)تقویت کننده بدن است۴)ادرار آرو است۵)قاعده آور است۶)مقوی سیستم هضم است۷)باعث هضم غذا می شود۸)زخم های دهان را برطرف می کند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مضمضه کنید .۹)خوشبو کننده دهان است۱۰)برای تسکین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید۱۱)برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع ،‌از دم کرده هل استفاده کنید۱۲)اشتها آور است۱۳)تب را پائین می آورد۱۴)معالج سرمخوردگی است۱۵)برای تسکین درد رماتیسم مفید است۱۶)ترشی معده را برطرف می کند۱۷)ضد مسمومیت است۱۸)برای رفع بیماریهای چشم مفید استطرز استفاده:دم کرده : مقدر ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید . هل را همچنین می توان به چایی یا دیگر مشروبات الکلی اضافه کرد .مضرات :مقدار مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است .منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران

منبع